ankahaber

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Saldırıya İlişkin Açıklama Yaptı

Türkiye

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci “Tüm dünya vatandaşlarını hedef alan insanlık dışı, hain saldırıyı nefretle kınıyor ve lanetliyorum” ifadelerini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci “Tüm dünya vatandaşlarını hedef alan insanlık dışı, hain saldırıyı nefretle kınıyor ve lanetliyorum” dedi.

Dün gece İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin açıklama yapan Bakan Tüfenkci, uluslararası havaalanında tertiplenen menfur saldırının, sadece Türkiye’yi değil, farklı milletlerden sivil insanları da hedef aldığını belirtti.

“Yaşadığımız dönem dünya tarihine terör çağı olarak geçecektir”

Bakan Tüfenkci, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bu saldırılar terörün tüm dünyanın sorunu olduğunu bir kez daha göstermiştir. Dünya ülkeleri ciddi biçimde teröre ‘dur’ demek konusunda ortak bir duruş sergilemek zorundadır.  Aksi takdirde, içinde yaşadığımız dönem dünya tarihine ‘terör çağı’ olarak geçecektir. Terörü önlemek için herkesin işbirliği, akıl birliği yapmasına ihtiyaç vardır. Terör örgütlerini kullanarak ülkemizi ve milletimizi hedef alanlar emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Terör ve işbirlikçileriyle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.”

Bir memur şehit, iki memur yaralı

Saldırıda bir gümrük muhafaza memurunun şehit olduğunu, iki muhafaza memurunun ise yaralandığını kaydeden Tüfenkci, “Bu hain saldırıda hayatını kaybeden Gümrük Muhafaza Memurumuz Umut Sakaroğlu’na, şehit olan emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza Cenab­ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına ve milletimize sabır ve baş sağlığı diliyorum” ifadelerini kulladı.
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.