ankahaber

Gündemde Bugün 16 Ağustos 2016 Salı

Türkiye

16 Ağustos 2016 Salı gündem özeti, güne damga vuran konular ve görüşmeler

TÜRKİYE
-Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI
-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti kabul edecek. (Saat:15.00)
-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde AGİT Parlamenter Asamblesi (AGITPA) Başkanı Christine Muttonen’i kabul edecek.  (Saat:17.00)

TBMM BAŞKANI KAHRAMAN'IN PROGRAMI
-TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi· Başkanı Christine Muttonen ve beraberindeki heyetle görüşecek. (Saat:11.30)

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI
-Başbakan Yıldırım, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Başkanı Christine Muttonen'i TBMM'de kabul edecek (Saat:15.00)

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI
-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerine katılacak. (Saat:11.00)
-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Karanlıktan Aydınlığa İnsan Müzesi" ni gezecek. (Saat:12.45)

TBMM GRUP TOPLANTILARI
-AK Parti ve HDP Meclis grup toplantıları düzenlenecek (Saat: 11.15-12.30)

TBMM GENEL KURULU
-Meclis Genel Kurulu’nda, Hakkari ve Şırnak’ın ilçeye dönüştürülmesine ilişkin düzenlemeleri de içeren torba tasarı görüşülecek. (15.00)

MECLİS'TE BASIN TOPLANTILARI
-HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil Basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.30-11.30-14.30)  

DÜNYA-DİPLOMASİ
-Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor

EKONOMİ
-TÜİK haziran ayı kümes hayvancılığı üretimi verilerini açıklayacak. (Saat:10.00)
-Hazine, 10 yıl vadeli sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihracını yapacak. (Saat:10.00)
-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki iş adamları heyeti, İran'ın başkenti Tahran'da bir dizi görüşmelerde bulunacak.

KÜLTÜR-SANAT
-Turkcell Yıldızlı Geceler konserleri için Türkiye'ye gelen Ukraynalı şarkıca Jamala, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:12.00)
-26 sanatçının 60'a yakın eserinin yer aldığı "Çağdaş Hikayeler" seçkisi, 42 Maslak Art SPACE Gallery'de açılacak. (Saat:

SPOR
-2016 Rio Olimpiyat Oyunları Brezilya'da sürüyor. A Milli Kadın Basketbol Takımı, çeyrek finalde İspanya ile karşı karşıya gelecek. (Saat:20.30)










 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.