ankahaber

Gündemde Bugün-17 Mayıs 2016 Salı

Türkiye

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İSTANBUL'DA -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Conrad Otel'de, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 3. Sudan Sorumlu Bakanlar Toplantısı açılış törenine katılıyor. (Saat: 15.00)   GRUPLAR TOPLANIYOR -MHP, HDP ve CHP Grupları toplanı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İSTANBUL'DA

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Conrad Otel'de, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 3. Sudan Sorumlu Bakanlar Toplantısı açılış törenine katılıyor. (Saat: 15.00)

 

GRUPLAR TOPLANIYOR

-MHP, HDP ve CHP Grupları toplanıyor. Liderler gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. (Saat: 10.30/12.30/13.30)

 

TBMM GENEL KURULU

-Genel Kurul’da, HDP’nin Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş hakkında verdiği gensoru önergesinin ön görüşmeleri yapıldıktan sonra AK Parti’nin grup önerisiyle milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin ilk tur oylaması gerçekleştiriliyor. (Saat: 15.00)

 

BAKAN YILMAZ’IN PROGRAMI

-Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara Sheraton Otel’de, İSEDAK İzleme Komitesi 32. Toplantısı açılışını gerçekleştiriyor. (Saat: 09.00)

 

BAKAN EROĞLU İSTANBUL’DA

-Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Conrad Bosphorus Otel’de, İslam İşbirliği Teşkilatı 3. Sudan Sorumlu Bakanlar Konferansı’na katılıyor. (Saat: 15.00)

 

BAKAN SOYLU'NUN PROGRAMI

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Belgeli Hatıralar sergisine katılıyor. (Saat: 10.00)

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU AVUSTURYA'DA

-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Viyana'da düzenlenen Suriye Uluslararası Destek Grubu toplantısına katılıyor.

 

AK PARTİ’NİN TEMAYÜL YOKLAMASI

-AK Parti milletvekilleri, genel merkezde, temayül yoklamasına katılıyor. (AK Parti, 22 Mayıs’ta gerçekleştireceği olağanüstü kongresinde yeni genel başkan adayını belirlemek için milletvekillerine “Kimi aday olarak görmek istiyorsunuz?” sorusunu yöneltiyor) (Saat: 13.00)

 

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel olarak İstatistiklerle Gençlik, 2015 verilerini açıklıyor. (Saat: 10.00)

-Hazine, 5 yıl vadeli devlet tahvili ihalesi düzenleyecek.

 

DÜNYA

-ABD ve Rusya eş başkanlığında Avusturya'nın başkenti Viyana'da "Suriye Uluslararası Destek Grubu" toplantısı düzenlenecek.

-Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu heyeti, Mısır'da temaslarda bulunacak.

--Suriye’deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

 

KÜLTÜR - SANAT

-İstanbul Devlet Tiyatrosunca, sezon içinde ödül kazanan oyuncular için özel bir davet verilecek.(Saat:12:30)

-İslam İşbirliği Teşkilatı'nın alt kuruluşu olan İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "10. Uluslararası Hat Yarışması"nın sonuçları düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.(Saat:11:00)

 

GÜNCEL

-Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Sudan İrşad ve Vakıflar Bakanı Dr. Ammar Hüseyin Mirgani ile Başkanlık'ta bir araya gelecek. (Saat:12:30)

-Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı, başkanlık binasında, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

 

SPOR

-Spor Toto Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçlarında Anadolu Efes ile Royal Halı Gaziantep, Darüşşafaka Doğuş ile Banvit karşı karşıya gelecek. (Saat:18:30-20:30)

-Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:13:00)

-Spor Toto Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçlarında Anadolu Efes ile Royal Halı Gaziantep, Darüşşafaka Doğuş ile Banvit karşı karşıya gelecek. (Saat:16:00)

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.