ankahaber

Gündemde Bugün - 19 Mayıs 2016 Perşembe

Türkiye

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gençler ve sporcular için verilen resepsiyona katılıyor, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul e

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gençler ve sporcular için verilen resepsiyona katılıyor, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul ediyor. (Saat: 14.00/16.00)

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir'de, Prof. Dr. Aziz Sancar’ın Nobel Ödülü’nü Anıtkabir’e takdim törenine katlıyor. (Saat: 17.30)

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı'nda, Prof. Dr. Aziz Sancar onuruna Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından verilecek akşam yemeğine katılıyor. (Saat: 19.00)

 

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU İSTANBUL VE ANKARA'DA

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Gençlik Kolları’nın düzenlediği Anıtkabir yürüyüşüne katılıyor. (Saat: 10.30)

-CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda, 5 bin gencin partiye katılım töreninde konuşuyor. (Saat: 18.00)

 

AK PARTİ MKYK TOPLANTISI

-AK Parti, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu genel merkezde toplanıyor ve düzenlenen basın toplantısıyla AK Parti'nin genel başkan adayı açıklanıyor. (Saat: 11.00/14.00)

 

BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NUN PROGRAMI

-Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mamak'ta, Aziz Sancar Araştırma Merkezi'nin açılış törenine katılıyor. (Saat: 14.00)

 

BAKAN AVCI ANKARA'DA

-Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anıtkabir'de, Prof. Dr. Aziz Sancar'ın 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü Anıtkabir Komutanlığına teslim etmesi ve "Mehmetçiğin Gözüyle Mehmetçik" resim sergisinin açılış törenlerine iştirak edecek. 

 

DÜNYA

-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel’de düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na iştirak edecek.

-Suriye’deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

 

GÜNCEL

-YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve beraberindeki heyet, Kafkasya Üniversiteler Birliği 6. Olağan Kongresi'ne katılacak.

 

SPOR

-Avrupa Tekvando Şampiyonası İsveçre'de başlayacak.

-Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası Kazakistan'da başlayacak.

-Avrupa Yüzme Şampiyonası İngiltere'de sürüyor.

-Spor Toto Süper Lig'de perde kapanıyor. Bugün oynanacak 6 maçla 2015-2016 sezonu tamamlanacak. ve Küme düşecek iki takım belli olacak.

-Spor Toto Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçlarında Royal Halı Gaziantep-Anadolu Efes, Banvit-Darüşşafaka Doğuş karşılaşacak.

 

-GIDA BAKANI’NDAN ‘ZAM’ YANITI

-Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarım ve gıda ürünlerinin fiyatlarının serbest piyasa şartlarında arz/talep dengesine göre oluştuğunu, fiyat değişimlerinde; üretim miktarı, tüketim ve talep durumu, kalite vb. faktörlerin etkisinin olabildiğini söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.