ankahaber

Gündemde Bugün-21 Eylül 2016 Çarşamba

Türkiye

21 Eylül 2016 Çarşamba gündem özeti, güne damga vuran konular ve görüşmeler

TÜRKİYE
-Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor.
-Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI
-Recep Tayyip Erdoğan; ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Naif bin Abdulaziz Al-Saud'u ayrı ayrı kabul edecek.
-Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile görüşecek Erdoğan, İİT Genel Sekreteri İyad Emin Medeni tarafından verilecek resepsiyona katılacak.
-Erdoğan, Coca-Cola CEO’su Muhtar Kent’i kabul edecek, DEİK ile Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından düzenlenecek çalışma yemeğine iştirak edecek ve Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Klaus Schwab'ı kabul edecek.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI
-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek. (Saat:11.00)

BAKAN ELVAN KATAR'DA
-Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Katar Başbakanı Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani tarafından kabul edilecek, Kalkınma Planlaması ve İstatistik Bakanı Saleh Muhammed Salem Al Nabit ile görüşecek ve Katarlı iş adamları ile buluşup basın toplantısı yapacak.

BAKAN AĞBAL KOCAELİ'NDE
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Toplantısı'na katılacak. (Saat:11.00)

BAKAN IŞIK ESKİŞEHİR'DE
-Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TEI Ileri Imalat Teknolojileri Binasi Açilis Törenine katılacak ve Valiliği ziyaret edecek. (Saat:11.00-16.00)

BAKAN SOYLU İSTANBUL'DA
-
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemerburgaz Üniversitesi açılış törenine katılacak. (Saat:10.00)

BAKAN ÖZHASEKİ İZMİR'DE
-Çevre ve Sehircilik Bakani Sayin Mehmet Özhaseki, İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesine ziyarette bulunacak. Özhaseki ayrıca Karabaglar Kentsel dönüşüm alanında ve İnciraltı Turizm merkezi EXPO alanında incelemelerde bulunacak. (Saat:18.00-18.30-16.30-19.30)

BAKAN AVCI ESKİŞEHİR VE ANTALYA'DA
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TEI İleri İmalat Teknolojileri binasının açılış törenine katılacak. Bakan Avcı ayrıca
17. Antalya Piyano Festivali Akdeniz Flarmoni Orkestrası Konseri'ne iştirak edecek. (Saat:11.00-21.30)
  
BAKAN EROĞLU ANKARA'DA
-Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, orman yangınları ile alakalı basın toplantısı düzenleyecek. Bakan Eroğlu, toplantıda orman yangınları ile mücadele kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar, alınan tedbirler ve yangınların son durumu hakkında bilgi verecek.

TBMM BASIN TOPLANTILARI
-CHP Muğla milletvekili Ömer Süha Aldan basın toplantısı düzenleyecek.(Saat:11.30)

EKONOMİ
-TÜİK, geçen yıla ait gelir ve yaşam koşulları araştırması sonuçlarını açıklayacak. (Saat:10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ
-BM Genel Kurulu Genel Görüşmeleri devam ediyor.
-11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, düşünce kuruluşu Center of Political and Foreign Affairs'te konuşacak, basın mensupları, sivil toplum temsilcileri ve Türk vatandaşlarıyla buluşacak.

KÜLTÜR SANAT
-Yönetmenliğini Seren Yüce'nin üstlendiği, 2016 İstanbul Film Festivali Yarışma Filmi "Rüzgarda Salınan Nilüfer"in basın gösterimi, Beyoğlu Sineması'nda yapılacak. (Saat:13.00)
-Aykut Ertuğrul, Ali Emre ve Remzi Şimşek, Cibali Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesinde "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Edebiyat" konusunu ele alacak.
(Saat:13.30)
-İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından her yıl düzenlenen "Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali" altıncı yılı basın toplantısı, İstanbul Crowne Plaza Harbiye’de sanat, sinema ve basın dünyasından konukların katılımıyla yapılacak. (Saat:19.00)
-Rodolfo Choperena'nın "50" isimli sergisi, W Hotel Extreme Wow Suite'te açılacak. (Saat:19.00)
-Hakan Altıner'in yönettiği "Ölü Ozanlar Derneği" oyunu, Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde sahnelenecek. (Saat:20.30)

SPOR
-Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 2. turuna 36 maçla devam edilecek.
-Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı, Erkekler VELUX EHF Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda Portekiz temsilcisi ABC/UMinho ile karşılaşacak.(Saat:19.00)



 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.