ankahaber

Gündemde Bugün-21 Temmuz 2016 Perşembe

Türkiye

21 Temmuz 2016 Perşembe gündem özeti, güne damga vuran konular ve görüşmeler

TÜRKİYE
-Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

CHP GRUBU TOPLANIYOR
-CHP Grubu basına kapalı olarak toplanıyor. (Saat: 11.00)


BAKAN EROĞLU ANKARA'DA
-Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cibuti Tarım, Su, Balıkçılık, Hayvancılık ve Deniz Kaynakları Bakanı Muhammed Ahmed Awaleh'i kabul edecek. (Saat:15.45)

BAKAN TÜFENKCİ ANKARA'DA
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Sebzeciler ve Meyveciler Federasyonu Başkanı Ali Karaca ve heyetini kabul edecek. (Saat:14.30)

TBMM GENEL KURULU
-TBMM Genel Kurulunda Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek. (Saat:14.00)

KOMİSYONLAR TOPLANIYOR
-Dilekçe Alt Komisyonu’nda, Engelli Raporunda engellilik oranına Herediter Anjioödem Hastalığının dahil edilememesi görüşülüyor. (Saat: 10.30)
-Dilekçe Alt Komisyonu’nda, Gıda Bankacılığı yürüten/yürütecek dernekler ilişkin güncel mevzuat, derneklerin kuruluş işlemleri ve sonraki faaliyetlerinde tabi oldukları usul ve esaslar ve Gıda bankacılığı faaliyeti yürüten derneklerin çalışma şekilleri ve iyi uygulama örnekleri görüşülüyor. (Saat: 11.00)
-İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu’nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü yetkililerinin sunumu gerçekleşiyor. (Saat: 11.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ
-FETÖ'nün darbe girişimine katıldıktan sonra askeri helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 asker, Dedeağaç Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılacak.
-Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İngiltere Başbakanı Theresa May'i kabul edecek, ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.
-Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor

EKONOMİ
-TÜİK, bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin bina inşaatı maliyet endeksini duyuracak. (Saat:10.00)

GÜNCEL
-TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile 81 ilin ziraat odaları il koordinasyon kurulu başkanları, demokrasiye ve millet iradesine sahip çıkan bildiriyi eş zamanlı açıklayacak. (Saat:11.00)
-TODER üyesi tiyatro oyuncuları ve İBB Şehir Tiyatroları öncülüğünde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde "Yaşasın Demokrasi" yürüyüşü gerçekleştirecek. (Saat:16.00)

SPOR
-UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci ön eleme turu rövanş maçları yapılacak. Kupaya bu turdan katılan Osmanlıspor, 2-2'nin rövanşında Osmanlı Stadı'nda Moldova ekibi Zimbru'yu ağırlayacak. (Saat.21.00)
-Basketbolda ilk kez düzenlenecek FIBA Şampiyonlar Ligi'nde 2016-2017 sezonu fikstür çekimi Almanya'da yapılacak. (Saat: 15.00)
-PTT 1. Lig'de 2016-2017 sezonunun fikstür çekimi Türkiye Futbol Federasyonunun Riva'daki merkezinde gerçekleştirilecek. (Saat:14.00)

 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.