ankahaber

Gündemde Bugün-23 Mart 2017 Perşembe

Türkiye

23 Mart 2017 Perşembe Gündemi, güne damgasını vuran konular, görüşmeler

TÜRKİYE
-Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI
-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve kongre Merkezi'nde Balkan Federasyonu Üyelerini ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek.  (Saat:13.00-15.00)

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU AFYONKARAHİSAR'DA
-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyon Ticaret Borsası Salonu'nda, STK temsilcileri ve muhtarlarla toplantıya katılacak, Şehit Polis Memuru Mehmet Dama ve Şehit Uzman Çavuş Gökhan Şengül'ün ailelerine taziye ziyaretinde bulunacak. Kılıçdaroğlu Susuz köyünü ziyaret edecek, hemşehri dernekleri, ziraat odaları, Yörük ve Türkmen derneklerinin temsilcileriyle toplantıya katılacak. (Saat:11.00-13.00-14.00-16.00)

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK İSTANBUL'DA
-Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Swiss Otel'de Türk-Arap Ekonomi Forumu açılışında konuşacak. (Saat:09.30)

 
BAKAN YILMAZ SİVAS VE TOKAT’TA
-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Tüdemsaş Yeni Nesil Yük Vagonu Tanıtımı’na, Sivas Belediye Başkanlığı 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve Çok Katlı Yer Altı Otopark İnşaatı Temel Atma Töreni’ne, Tokat – Niksar Yol Açılışı ve Kanal Tokat Projesinin Temel Atma Töreni’ne, Erbaa Kaymakamlığı Tarafından Düzenlenen Umuda Mektup Adlı Program’a ve Tokat Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ile Toplantı’ya katılacak. (Saat:10.30-11.30-14.30-16.00-18.30)

BAKAN ÖZLÜ İZMİR’DE

-Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Valiliği Ziyaret edecek, , Basmane Civarı Esnaf Ziyaretinde bulunacak, NORM GROUP Fabrika Ar-Ge Merkezi Açılışı ve İşçilerle Buluşacak, İAOSB Bölge Müdürlüğünde Sanayici ve Yöneticilerle Yemekli Toplantı yapacak, Aliağa Sanayici Ve Esnafları İle Buluşma ve Esnaf Ziyareti, Menemen Sanayici İşadamları İle Toplantı yapacak ve Ege Tv Canlı Yayın programına katılacak. (Saat:10.00-10.30-11.30-13.00-15.00-18.00-20.00)

BAKAN ARSLAN SİVAS VE TOKAT’TA

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti İl Başkanlığı’nda AK Parti Kadın Kolları Toplantı yapacak, Sivas’ta TÜDEMSAŞ Milli Yük Vagonu Tanıtım Törenine, 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve Çok Katlı Otopark Temel Atma Törenine katılacak, Tokat - Niksar Yolu Açılış Töreni katılacak, Kongre Kültür Merkezi’nde Annesi-Babası Yanında veya Hayatta Olmayan Çocuklarımıza Mektup Projesine katılacak ve STK Temsilcileri ile Toplantı yapacak. (Saat:09.00-10.30-11.30-14.30-16.00-18.30)

BAKAN ELVAN İSTANBUL VE ANKARA'DA
-
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Marriott Otel'de Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Açılış Törenine katılacak ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda KALDER Toplantısına katılacak. (Saat:09.00-13.30) 

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUN'DA
-Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bafra ve Alaçam'da AK Parti eski teşkilat mensuplarıyla buluşacak, il merkezinde ziraat odası başkanları ile esnaf ve kefalet kooperatifi üyeleri ile bir araya gelecek. (Saat:15.00-19.30)

BAKAN TÜFENKCİ ANKARA'DA
-Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği'nin 38.Olağan Genel Kuruluna iştirak edecek. (Saat:10.00)

EKONOMİ
-TÜİK, mart ayı tüketici güven endeksi ile 2016 yılı işgücü istatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ
-İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleşen terör saldırısına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.
-İsviçre'deki Suriye görüşmelerinin 5. turu başlayacak. Görüşmelerde BM Suriye Özel Temsilcisi Yardımcısı Remzi Ezzeldin Remzi, Suriye rejimi ve muhalefet heyetleriyle ayrı ayrı bir araya gelecek.
-Arap Birliği'nin 28. dönem zirvesi Ürdün'ün başkenti Amman'da başlayacak.

SPOR
-Basketbol THY Avrupa Ligi 28. haftasında Anadolu Efes ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. (Saat:20.30)
-Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Finlandiya ile yapılacak 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 5. maçıyla ilgili milli takımın konakladığı otelde basın toplantısı düzenleyecek. A Milli Futbol Takımı, Finlandiya maçının hazırlıklarını tamamlayacak. (saat:18.30-19.00)
-Osmanlıspor, Yeni Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile Batıkent Osmanlıspor Tesislerinde İmza Töreni düzenlenecek. (Saat:15.00) 

 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.