ankahaber

Gündemde Bugün - 23 Mayıs 2016 Pazartesi Gündemi

Türkiye

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İSTANBUL'DA -Cumhurbaşkanı Recap Tayyıp Erdoğan, İstanbul Kongre merkezinde Rünya İnsani Programı Açılış Programına katılacak. (Saat:08:00) -Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda Heyet Başkanları onuruna akşam yemeği verecek

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İSTANBUL'DA

-Cumhurbaşkanı Recap Tayyıp Erdoğan, İstanbul Kongre merkezinde Rünya İnsani Programı Açılış Programına katılacak. (Saat:08:00)

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda Heyet Başkanları onuruna akşam yemeği verecek. (Saat:20:30)

 

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI İSTANBUL'DA

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Dünya İnsani Zirvesi Suriyeli mültecilerin krizine çözüm bulunması bakımından insana yakışır işlerin merkezi rolü :ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) deneyimleri paneline katılacaktır. (Saat: 08:30)

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI İSTANBUL'DA

-Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Kongre Merkezinde "Acil Durumlarda ve Uzun Dönemli Krizlerde Eğitim" konulu özel oturuma katılacak, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova ile görüşecek. (Saat: 16:30)

 

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI FATMA GÜLDEMET SARI ANKARA'DA

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 169. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'e çelenk koyma törenine katılacak. (Saat: 09:00)

 

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs 2016 Tüketici Güven Endeksini açıklıyor. (Saat: 10.00)

 

DÜNYA DİPLOMASI

-Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai, Tahran'ı ziyaret edecek, İran, Hindistan ve Afganistan'ın liderleri arasında Çabahar Limanı'yla ilgili işbirliği anlaşması imzalanacak.

-Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

 

KÜLTÜR SANAT

-Yönetmenliğini Eray Koçak'ın, yapımcılığını Limon Film'in üstlendiği, önümüzdeki günlerde Fox TV'de yayınlanacak olan "Hayat Sevince Güzel" dizisinin basın toplantısı Çeşme'de gerçekleştirilecek.

-Yazar Sibel Eraslan, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde Aykut Ertuğrul'un "100 Yüze İmza ve Söyleşi" programında "Babam İçin Beyaz Bir Kuğu" öykü kitabı hakkında konuşacak ve imza gerçekleştirecek.

 

GÜNCEL

-Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Sapanca’da teması “Kitlesel Göç Hareketleri ve Küresel Din Hizmetleri” olan  “V. Yurtdışı Din Hizmetleri Konferansı” açılış programına katılacaktır. (Saat:10:00

 

SPOR

-Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ın (Roland Garros) ana tablo maçları devam ediyor.

-Türkiye Basketbol 1. Ligi play-off yarı final serisi ilk maçında TOFAŞ ile Sakarya Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya gelecek.

-PTT 1. Lig'de play-off yarı final rövanşında Multigroup Alanyaspor-Balıkesirspor ve Adana Demirspor-Vartaş Elazığspor maçları oynanacak.

 

 

 

 

 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.