ankahaber

Gündemde Bugün - 26 Nisan 2016 Salı

Türkiye

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN -Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan, Birleşmiş Milletler medeniyetler ittifakı 7. Küresel Forumu'na katılacak. Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleile Preca ile görüşecek. -Erdoğan Azerbaycan'daki programın ardından Hırvatistan'a

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan, Birleşmiş Milletler medeniyetler ittifakı 7. Küresel Forumu'na katılacak. Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleile Preca ile görüşecek.

-Erdoğan Azerbaycan'daki programın ardından Hırvatistan'a geçecek.

GRUPLAR TOPLANIYOR

-MHP, AK Parti, HDP ve CHP grubu toplanıyor. Liderler gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. (Saat: 10.30/11.15/12.30/13.30)

 

TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu’nda, Kolluk Gözetim Komisyonu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı görüşülüyor. (Saat: 15.00)

 

KOMİSYONAR TOPLANIYOR

-TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda Sınai Mülkiyet Kanunu Tasarısı görüşülüyor. (Saat: 15.30)

-TBMM İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu-İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan ''Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu'' Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumları İnceleme Raporu’nu görüşüyor. (Saat: 16.00)

 

BAKAN YILDIRIM KARABÜK VE ZONGULDAK’TA

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Irmak – Karabük – Zonguldak Demiryolu Hattı’nın Zonguldak Kesiminin açılış törenine katılıyor ve tren ile Zonguldak’a hareket ediyor. (Saat: 14.00/15.30)

-Bakan Yıldırım Zonguldak Garı’nda karşılanıyor. (Saat: 18.15)

 

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU AZERBAYCAN'DA

-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de temaslarda bulunacak.  

 

VENEDİK KOMİSYONU MECLİS’TE

-Venedik Komisyonu üyelerinden oluşan heyet, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ile görüşüyor. (Saat: 17.20/17.55)

 

AB PROGRAMLARI ÇALIŞTAYI

-Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından, İzmir Ege Palas Hotel’de, AB Programları finansman imkânlarının tanıtıldığı bir çalıştay gerçekleştiriliyor.

 

GÜNCEL

-Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslamiyetin Hırvatistan'da resmi din olarak kabul edilmesinin 100. yılı nedeniyle 20 Avrupa ülkesinin katılımıyla başkent Zagreb'de düzenlenecek Avrupa İslam Cemiyetleri buluşmasına katılacak.

 

EKONOMİ

-TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, yılın ikinci enflasyon raporunu Hilton İstanbul Bomanti Otel'de açıklayacak.

-TCMB Nisan ayına ilişkin Para Politiası Kurulu tutanaklarını açıklayacak

-TÜİK, Doğum yeri istatislikleri 2015 adlı haber bültenini yayımlayacak.   

 

SURİYE GELİŞMELERİ

-Suriye’deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

 

SPOR

-52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu sürüyor.

-UEFA Şampiyonlar lig'i yarı final ilk karşılaşmasında İngiltere'nin Manchester City takımı İspanya'nın Real Madrid takımını konuk edecek.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.