ankahaber

Gündemde Bugün - 26 Temmuz 2016 Salı

Türkiye

26 Temmuz 2016 Salı gündem özeti, güne damga vuran konular ve görüşmeler

TÜRKİYE
-
Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI
-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişiminde uçaklar tarafından bombalanan ve çok sayıda özel harekatçının şehit olduğu Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret edecek. (Saat: 12.30)
-Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun babası Asım Erdoğdu’nun İkindi Namazını Müteakiben düzenlenecek Cenaze Törenine katılmak üzere Antalya’ya gidecek. (Saat: 16.55)
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun babası Asım Erdoğdu’nun Cenaze Törenine katılması sebebiyle CHP TBMM Grup Toplantısı yapılmayacak. 

BAKAN EROĞLU AFYONKARAHİSAR'DA
-Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partisin il başkanlığını ve valiliği ziyaret ediyor ve Anıtpark Meydanı'nda vatandaşlara hitap ediyor. (Saat: 17.30-18.30-21.00)

TBMM GRUP TOPLANTILARI
-AK Parti, HDP ve MHP Meclis grup toplantıları düzenlenecek (Saat: 11.15-12.30-10.30)

TBMM GENEL KURULU
-Genel Kurul’da, 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak üzere verilen araştırma önergeleri görüşülüyor ve 15 Temmuz Darbe Girişimi'yle ilgili komisyon kuruluyor. (Saat: 15.00)

KOMİSYON TOPLANTISI
-Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi görüşülecek.(Saat: 15.30)

EKONOMİ
-Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya'da temaslarda bulunacak.
-Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, "Enflasyon Raporu 2016-III" raporunun tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıya katılarak sunum yapacak.
(Saat: 10.30)
-TÜİK, 2015 yılı yazılı medya istatistiklerini paylaşacak.(Saat:10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ
-KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum lider Nikos Anastasiadis ile Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.
-Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

SPOR
-UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Fenerbahçe-Monaco karşılaşması öncesi Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ve Monaco Teknik Direktörü Leonardo Jardim, Ülker Stadı'ndaki basın toplantısında soruları cevaplayacak. (Saat:15.00-19.00)
-UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçları, 9 karşılaşmayla başlayacak.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.