ankahaber

Gündemde Bugün-9 Temmuz 2016 Cumartesi

Türkiye

9 Temmuz 2016 Cumartesi gündem özeti, güne damga vuran konular ve görüşmeler

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN POLONYA’DA
-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Varşova'da NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılıyor.

BAKAN ZEYBEKCİ ÇİN'DE
-G20 Ticaret Bakanları Toplantısı, Çin'de başlayacak.
-Toplantıya Türkiye'yi temsilen katılacak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, toplantı kapsamında ikili temaslarda bulunacak.

BAKAN BOZDAĞ YOZGAT'TA
-Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na iştirak edecek. (Saat: 11.00)

BAKAN AVCI İSTANBUL'DA
-Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, The Marmara Oteli'nde, 6. TÜRKSOY Üyesi Ülkeler UNESCO Milli Komisyonları Toplantısı'na katılacak.
(Saat: 09.15)
 
BAKAN EROĞLU AFYONKARAHİSAR’DA
-Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çay ve Bolvadin ilçelerinde bayramlaşıyor, İkbal Otel’de öğle yemeği yiyor, İhsaniye ilçesinde bayramlaşıyor. (Saat: 10.00/11.00/13.00/16.30)

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ İSTANBUL'DA
-Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, vefat eden A Milli Futbol Takımı ve Galatasaray'ın efsane kalecisi Turgay Şeren'ın cenaze törenine katılacak.
 
DÜNYA-DİPLOMASİ
-Suriye’deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

SPOR
-Vefat eden A Milli Futbol Takımı ve Galatasaray'ın efsane kalecisi Şeren için, Florya'daki Galatasaray Yardımlaşma Vakfı ve Türk Telekom Arena'da anma töreni düzenlenecek.
-Turgay Şeren'in cenazesi, Teşvikiye Camisi'nde, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katılımıyla ikindi vakti kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. (Saat: 13.30-15.00-17.13)
-Avrupa Atletizm Şampiyonası Hollanda'da sürüyor.
-A Milli Erkek Basketbol Takımı, Filipinler'de düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri yarı finalinde Fransa ile karşılaşacak. (Saat: 16.00)
- A Milli Erkek Voleybol Takımı, Portekiz'de düzenlenen FIVB Dünya Ligi 2. Grup Dörtlü Finali'nin ilk gününde Kanada ile karşı karşıya gelecek. Organizasyondaki diğer maçta ev sahibi Portekiz ile Hollanda karşılaşacak. (Saat:18.00-21.00)
-Teniste, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da tek kadınlar finalinde ABD'li Serena Williams ile Alman Angelique Kerber korta çıkacak. (Saat: 16.00)

 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.