ankahaber

Karlı Havada İşinize Yarayacak Beş Bilgi

Türkiye

İçinde bulunduğumuz karlı günlerde hayatınızı kolaylaştıracak beş bilgiyi sizin için derledik.  1- Arabanızın camındaki buz ve karları temizlemek için eski bir kredi kartınızı kullanabilirsiniz. Bu sayede camınızı çizmeden ve kredi kartınıza zarar verm

İçinde bulunduğumuz karlı günlerde hayatınızı kolaylaştıracak beş bilgiyi sizin için derledik. 

1- Arabanızın camındaki buz ve karları temizlemek için eski bir kredi kartınızı kullanabilirsiniz. Bu sayede camınızı çizmeden ve kredi kartınıza zarar vermeden kardan kurtulabilirsiniz.

2- Donmuş bir kilidi açmak için anahtarınızı biraz ısıtmanız yeterli olacaktır. Böylelikle kilidin içinde kalan buz kısa sürede eriyecektir.

3- Kar ve buz tutmuş olan ayakkabılarınızı, etrafı ıslatmaması için içine çakıl taşı döşediğiniz bir tepsinin içinde bekletebilirsiniz. Hem ayakkabılığınız kirlenmemiş olacak, hem de çakıl taşlarıyla dekoratif bir görünüm elde etmiş olacaksınız.

4- Kışın karda yürümek birçok insan için işkenceye dönüşür. Karda yürümeyi kolaylaştırmak için altı kayan ayakkabınızın dış tabanına sprey yapıştırıcı sıkıp ince kum yapıştırın. Bu işlemi iki üç günde bir tekrarlayabilirsiniz. 

5- Soğuk bir yerden sıcak bir yere geçildiğinde buğulanan gözlük camları için de bir önerimiz var. Gözlük camlarınızın buğulanmaması için camlarınızı gliserinle silebilirsiniz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.