ankahaber

Osman Öcalan HDP’yi Eleştirdi

Türkiye

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, HDP’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık hedefine karşı takındığı tavrı eleştirerek “daha gerçekçi bir tutum takınmalıydı” şeklinde konuştu.   KDP’ye yakınlığı ile bilinen Rudaw medya grubuna konuşa

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, HDP’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık hedefine karşı takındığı tavrı eleştirerek “daha gerçekçi bir tutum takınmalıydı” şeklinde konuştu.  

KDP’ye yakınlığı ile bilinen Rudaw medya grubuna konuşan Osman Öcalan, PKK’nın ateşkes ilan etmesi ve durdurulan barış müzakerelerinin yeniden başlatması gerektiğini söylediği açıklamaları sırasında HDP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi hedeflerine ilişkin tutumu eleştirdi. Öcalan HDP’nin “hatalar yaptığını” belirterek  “daha gerçekçi bir tutum takınmalıydı” dedi.

“KÜRTLER PARLAMENTER SİSTEMİNDEN YARARLANMADI”

Bu çerçevede  HDP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık hedefine ilişkin yaklaşımını  eleştiren Osman Öcalan,  “Belirtilmesi gereken bir olgu var. Bu da, Kürtlerin geçmişte parlamenter sisteminden yararlanmamış olmasıdır,  bu neden ki desteklenmemelidir. HDP’ye büyük zarar verdi” ifadelerini kullandı. 

Osman Öcalan  HDP için “başkanlık sistemine karşı parlamenter sistemini desteklemeyi tercih etmemeliydi” dedi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.