ankahaber

Palandöken: “Bu Karar Tavsiye Niteliğinde ve Bir Hükmü Yok”

Türkiye

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Avrupa Parlamentosunun aldığı karar tavsiye niteliğindedir. Hiçbir bağlayıcılığı yoktur. Müzakerelerin askıya alınmasını öneren raporunun kabul edilmesi büyük bir yanlıştır” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK)  Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Avrupa Parlamentosunun aldığı karar tavsiye niteliğindedir. Hiçbir bağlayıcılığı yoktur. Müzakerelerin askıya alınmasını öneren raporunun kabul edilmesi büyük bir yanlıştır” dedi.
 
Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye Raporun oylamasını değerlendiren TESK Başkanı Palandöken, “Avrupa Parlamentosunun aldığı karar tavsiye niteliğindedir. Hiçbir bağlayıcılığı yoktur. Avrupa Parlamentosu Müzakerelerin askıya alınmasını öneren raporunun kabul edilmesi büyük bir yanlıştır. Ancak tavsiye niteliğinde olduğu için bir hükmü yoktur” dedi.
 
"Herkes Moralini Yüksek Tutsun"
 
AP Türkiye raportörü Kati Piri tarafından hazırlanan raporda Türkiye ile üyelik Müzakerelerinin askıya alınması çağrısı yapıldığını belirten Palandöken, “Bu karar tavsiye niteliğinde ve bir hükmü yok. Türkiye ile Avrupa Birliği’nin arasındaki İlişkilerin iyi gitmesinin Avrupa’ya daha fazla katkısı olacaktır. Vatandaşlar duyarlı olsunlar. Spekülatif hareketlerden kaçsınlar. Şuan dövizde yaşanan yükseliş geçici. Kimse moralini bozmasın” diye konuştu.
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.