ankahaber

TSK: 2 Hafta İçerisinde 6 Asker Şehit Oldu, 17 Asker Yaralandı

Türkiye

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 24 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında icra edilen operasyonlarda 6 asker şehit oldu, 17 asker yaralandı. Operasyonlar sırasında toplamda 99 terörist öldürülürken, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 24 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında icra edilen operasyonlarda 6 asker şehit oldu, 17 asker yaralandı. Operasyonlar sırasında toplamda 99 terörist öldürülürken, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.
 
TSK tarafından yapılan açıklamaya göre, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde ve Hakkari’nin Yüksekova bölgelerinde iki hafta içinde icra edilen orta çaplı operasyonlarda 6 asker şehit oldu, 17 asker yaralandı ve  biri sözde lider kadroda olmak üzere toplam 99 terörist öldürüldü.  Operasyon sonucunda çeşitli tarzda toplam 41 adet silah, çok sayıda mühimmat ve 50 adet el yapımı patlayıcı ele geçirildi. Ayrıca teröristler tarafından kullanılan 12 sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirildi.
 
Tunceli Ovacık Savcısını Şehit Eden Terörist Yaralı Olarak Ele Geçirildi

Öte yandan Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesi Barış Mahallesi Festival alanında duyum üzerine durdurulan araçtaki teröristlerle çıkan çatışmada,  çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmatla birlikte 2’si ölü, 2’si sağ, 1’i yaralı olmak üzere 5 bölücü terörist ele geçirildi. Yaralı olarak ele geçirilen teröristin 19 Eylül 2012 tarihinde Tunceli Ovacık Savcısı Murat Uzun’un şehit edilmesi olayının planlayıcısı Azad Çüngüş kod adlı Gürbüz TOPÇU olduğu tespit edildi.

Hakkâri Merkez ilçesi kırsalında da , 2 teröristin etkisiz hale getirilmesi sonrası bölgede icra edilen arama tarama faaliyetleri sonucunda, bomba yüklü bir araç tespit edilerek olay yerinde imha edildi.
 
Ayrıca hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar kapsamında 589 bin 872 paket kaça sigara ele geçirilirken, yasa dışı sınır teşebbüsünde bulunan toplam 20 bin 794 kişi yakalandı.

Öte yandan açıklamada, Suriye’nin kuzeyinde icra edilen harekât kapsamında, TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu’nun sayesinde Azaz-Cerablus arasında toplam 243 meskun mahal ve 2 bin 15 kilometrelik alanın kontrol altına alındığı bildirildi. Ayrıca Bab ilçe merkezi ve çevresinde patlayıcı ve mayın arama/temizleme faaliyetlerinin sürdürüleceği ve PKK mensuplarının Afrin’den doğuya, Münbiç’ten batıya doğru olabilecek saldırılarını önlemeye yönelik çalışmaların devam edeceği açıklandı.
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.