ankahaber

ORC: Büyükşehirlerde En Başarılı, Mansur Yavaş!

Yerel

ORC araştırmanın belediye başkanları anketi sonuçlandı. Büyükşehir Belediyeleri arasında en başarılı belediye başkanı Ankara BB Mansur Yavaş seçilirken, Ekrem İmamoğlu 4'üncü oldu.

-ORC araştırmanın belediye başkanları anketi sonuçlandı. Büyükşehir Belediyeleri arasında en başarılı belediye başkanı Ankara BB Mansur Yavaş seçilirken, Ekrem İmamoğlu 4'üncü oldu.



-En Başarılı İl Belediye Başkanları sıralamasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan 3.'lüğü aldı.

ANKARA (ANKA) - Ankara kökenli bir araştırma şirketi olan ORC'nin Büyükşehir Belediye Başkanları anketinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş birinci geldi.

ORC, 10 Şubat-10 mart tarihleri arasında 30 büyükşehir ve 51 il merkezinde 51 bin 675 katılımcıyla Yüzyüze ve CATI anket yöntemiyle bir anket yaptı.

Katılımcılara "Son 3 yılı değerlendirdiğinizde belediye başkanınızı başarılı buluyor musunuz?" sorusu yöneltildi. Alınan cevaplara göre en yüksek başarı oranına ulaşan 5 büyükşehir, 5 il ve 10 büyükşehir ilçe belediye başkanı belirlendi.

Buna göre En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanları şöyle sıralandı: 1) Mansur Yavaş (Ankara BBB-CHP), 2)Fatma Şahin (Gaziantep BBB-AK Parti), 3) Muhittin Böcek (Antalya BBB-CHP), 4) Ekrem İmamoğlu (İstanbul BBB-CHP), 5) Yılmaz Büyükerşen (Eskişehir BBB-CHP)

En Başarılı İl Belediye Başkanları sıralaması ise şöyle: 1) İsmail Hakkı Şen (Çankırı BB-MHP), 2) Hilmi Bilgin (Sivas BB-İYİ Parti), 3) Tanju Özcan (Bolu BB-CHP), 4) Cemal Akın (Bartın BB-MHP), 5) Mustafa Tutuk (Yalova BB-İYİ Parti)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.