Gündemde Bugün-17 Aralık 2021 Cuma

TÜRKİYE

-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari'yle, Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Farmajo'yla, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed El Menfi’yle, Orta Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Faustin-Archange Touadera’yla, Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Ould Şeyh Ghazouani’yle, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali’yle, Ruanda Cumhurbaşkanı Paul Kagame’yle, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh’le, ayrı ayrı görüşecek ve Üçüncü Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi Münasebetiyle Devlet ve Hukümet Başkanları Onuruna akşam yemeği verecek. (Saat:11.00-11.45-14.00-14.45-15.30-16.15-17.15-18.45-20.00) 

BAKAN VARANK KOCAELİ’DE

-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bilişim Vadisi Kongre Merkezi’nde 2021 Verimlilik Proje Ödülleri & TEVMOT Projesi Plaket Takdim Törenine katılacak. (Saat:13.30)

POLİTİKA

-Demokratik Sol Parti Başkanlık Kurulu, Genel Başkan Önder Aksakal başkanlığında 2021 yılının son toplantısını gerçekleştirmek üzere toplanıyor. Toplantı sonrası DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, başta 2022 asgari ücretin değerlendirilmesi olmak üzere son güncel gelişmeleri, düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşacak. . (Saat:13.30)

EKONOMİ

-Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Ekim ayı Kısa vadeli dış borç istatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00)

-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kasım ayı Kurulan ve Kapanan şirket istatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

-Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen terör saldırılarının ardından ülkedeki gelişmeler ve dünyadaki yankıları takip ediliyor.

GÜNCEL

-Çin'de ortaya çıkan Yeni korona virüsün dünyada ve ülkemizde yayılmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

-Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Artvin Valiliğini ziyaret edecek, Artvin Çoruh Üniversitesi Fatih Camii Açılışı ve Cuma Namazı ve Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde Gençlerle bir araya gelecek. (Saat:10.00-11.15-14.00)

SPOR

-Süper Lig’in 17. Haftası GZT Giresunspor – Altay maçıyla başlayacak. (Saat:20.00)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.