2021 Yılı TÜBA-GEBİP Ödüllerinin Kazananları Açıklandı

2021 yılı TÜBA-GEBİP Ödüllerinin kazananları açıklandı; bu kapsamda 37 bilim insanı ödülü almaya hak kazanırken, şimdiye kadar ödüle  layık görülen toplam bilim insanı sayısı 576’ya yükseldi.

Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı’nın (TÜBA-GEBİP) 2001 yılından bu yana titizlikle yürütüldüğünü; Ödüllerin bilim insanlarını teşvik, takdir ve ödüllendirme misyonu kapsamında her yıl verildiğini ifade eden TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Bu yıl ilk kez takdim edilen Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu TÜBA-GEBİP Eczacılık Özel Ödülü de dahil 20 farklı üniversiteden ödül sahibi 37 üstün başarılı genç bilim insanını tebrik ediyorum.  Başarılarıyla onur duyduğumuz genç bilim insanlarımızın mali ve akademik desteğimizle arkasında olacak, çalışmalarımıza ise TÜBA Genç Akademi çatısı altında devam edeceğiz.” dedi.

Prof. Şeker ayrıca TÜBA-GEBİP Ödülleri’nin TÜBA – TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine 28 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tevdi edileceğini hatırlattı.

TÜBA-GEBİP Ödülleri: Doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik amacıyla 2001’den beri veriliyor. Özgün ve yüksek talep gören program kapsamında, ödül sahiplerine 3 yıl boyunca her yıl 30 bin liralık mali desteğin yanında, tez aşamasındaki doktora öğrencileri için de ayrıca her yıl 10 bin liralık ek destek ve akademi üyelerince danışmanlık da sağlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.