Bakan Varank: “Onlar Artık Seminer Verecek Hale Geldiler”

Güneş sistemi üzerine yaptıkları tartışma videolarıyla sosyal medyada ünlenen gençler, Bakü’de düzenlenen Teknofest Azerbaycan’a katıldı.

Gök cisimlerinin hareketleriyle ilgili yaptıkları tartışma ile sosyal medyada viral olan gençlerden Hasan Hüseyin Karaoğlu, Furkan Şaban Sarı, Nurullah Yıldız ve Murat Seyit Kağnıcıoğlu, Konya’dan Bakü’ye gelerek, Teknofest Azerbaycan’a katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bakü’deki Teknofest Azerbaycan etkinliğinin katılımcı stantlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Varank, TUBİTAK standında kimya deneyi yaptı.

Varank festival alanında, gökyüzü cisimleri ve mevsim hareketleriyle ilgili yaptıkları tartışma videosuyla sosyal medyada ünlenen Konyalı gençlerle de bir araya geldi. 

Bakan Varank ile gençler arasındaki sohbet ise gülümsetti. Varank’ın “Buraya gelirsek bilgilerimizi daha iyi pekiştiririz demiştiniz, pekiştirdiniz mi? sorusuna”, gençlerden “Seminer verebilecek hale geldik karşılığı” geldi.  

Gençlerin kendisinden daha çok tanındıklarını söyleyen Varank, “Arkadaşlarımıza bir söz vermiştik. Onları Teknofest’e getirdik. Önce Konya’daki bilim merkezimizde eğitim aldılar, şimdide Teknofest’te seminer verecek hale geldiler. O meşhur arkadaşlar bunlar işte” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.