Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Bilim İnsanı Hande Karagedik Kozalak İle Mucizeler Yarattı

İstanbul Üniversitesi Moleküler Tıp doktoru Dr. Hande Karagedik, sahil çamı kozalağından ürettiği gıda takviye edici şurubu ile mucizeler yarattı. Halasının küçükken öksürüğünü engellemek için çam ağacından elde ettikleriyle hazırladığı karışımı bir öksürük şurubu yapmak için çalışan Karagedik, ortaya hem öksürüğü iyileştiren hem de bağışıklık sistemini güçlendiren Pinaster Pine’ı çıkardı.

Bugüne kadar tıp alanında yaptığı birçok çalışmayla başarıya ulaşan Dr. Hande Karagedik, kurduğu ar-ge şirketiyle de bir girişimcilik örneği sergiliyor. 2019 Temmuz’da TÜBİTAK’ın da destek vermesiyle, aile yadigarı formülü geliştirip doğal bir öksürük şurubu haline getiren Karagedik, bitkiler ile modern tıbbı birleştiriyor.

Şifayla buluşan bir başarı öyküsü…

Dr. Hande Karagedik, bilim alanında yaptığı bu girişimle birçok insanın yaşam kalitesini arttırmayı hedefledi. Projesinde çam bitkisinden farklı özütleme tekniklerini kullanarak iki yılı aşan zorlu bir laboratuvar süreci sonunda en etkili aktif içeriğe sahip yöntemi buldu. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ruhsatlı olan şurubu (Pinaster Pine), içinde hiçbir katkı maddesi bulunmadan diyabetik hastalar ve çocuklar dahil her yaştan kişinin kullanabileceği şekilde üretti.

Işık Üniversitesi’nde yarı zamanlı olarak Mikrobiyoloji dersi veren, 2012 yılından itibaren görev aldığı bilimsel çalışmalar neticesinde SCI, SSCI, Arts and Humanities kapsamında bulunan dergilerde 5 makalesi, uluslararası diğer hakemli dergilerde 2 adet makalesi ve 13 uluslararası bildirimi bulunan ve son olarak Hamata adlı şirketi kuran girişimci Dr. Hande Karagedik çalışmaları ile Türkiye’yi ve Türk kadınını en iyi şekilde temsil ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.