Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

Çin, Kalamarlar İçin Açık Deniz Balıkçılığını Durduracak

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin’de açık sulardaki kalamar kaynaklarının korunması için bu yıl temmuz ayından itibaren açık denizlerde gönüllü olarak balıkçılığın geçici olarak durdurulmasına resmen başlanacak.



1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ilgili ülkelerin münhasır ekonomik bölgeleri dışındaki Atlantik Okyanusu’nun güneybatısının açığında yer alan bir bölümde balık avı yasağı uygulanacak. Söz konusu avlanma yasağı, 1 Eylül-30 Kasım tarihleri arasında da Pasifik Okyanusu’nun doğusundaki açık denizde yer alan bazı kısımlarda uygulanacak.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, bu dönem boyunca bölgedeki tüm kalamar balıkçı teknelerinin çalışmalarına ara vereceğini de duyurdu. Ülkede geçen yıl başlıca açık deniz balıkçılık alanları arasında yer alan Atlantik Okyanusu’nun güneybatısı ve Pasifik Okyanusu’nun doğusundaki açık denizlerin bazı kısımlarında gönüllü olarak balıkçılığın geçici olarak durdurulması için deneme yapmıştı. Pilot uygulamanın ardından olumlu sonuçlar alan bakanlık, bu yılın ilk dört ayında deniz alanlarındaki kalamar kaynakları ve elde edilen toplam kalamar miktarının bir yıl öncesine göre daha iyi olduğunu açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.