Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Koronavirüs vakıfbank chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ak parti

Koronavirüs Kalkanı İlk Kez Bir Ameliyatta Kullanıldı

InnowayRG ve Vestel Beyaz Eşya iş birliğiyle gerçekleştirilen çalışmalar sonucu üretilen Far-UVC özellikli Initus-V sistemi ilk kez ameliyathane ortamında kullanıldı. Dünyada bir ilke imza atılan ameliyat İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Innoway RG ekibi ve Vestel  Beyaz Eşya iş birliğiyle geliştirilen; Covid 19 dahil tüm mikropları ortadan kaldırımayı amaçlayan Far UVC lamba ve UVC koruyucu tekstil kombinasyonlu Initus V sistemi dünyada ilk defa bir ameliyat sırasında çok merkezli klinik çalışma kapsamında İAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, Prof. Dr. Albayrak ve ekibi tarafından denendi.

Sistem bugüne kadar insanlı ortamda kullanılamayan UVC ışınlarını, Far-UVC olarak adlandırılan filtrelenmiş özel bir dalga boyu kullanarak insanlı ortamda kullanılabilir hale getiriyor. Anjiyografi, Beyin Cerrahisi, Yoğun Bakım, Acil Servis ve diğer ameliyatlarda çok merkezli olarak çalışmaları devam eden sistemin sonuçları olumlu olur ise hastanelerde kullanım için hazır olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.