Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

AB Açıkladı, Holding Devrimcileri Devre Yaktı: "Ukrayna'da Komünist Propaganda Yasak!"

ANKARA (ANKA) - Avrupa Birliği medya üzerinden; bizdeki "Doğru Bilinen Yanlışlar" veya TRT'deki "Yalanların Sonu Gelmez 'Doğrusu Ne' Demedikçe" faaliyetlerinin benzeri bir "EU Vs Disinfo" (AB Dezenformasyona Karşı) hizmeti başlattı.



AB'nin bu çerçevede yaptığı "Ukrayna'da komünist propaganda yasak" açıklaması; Putin rejimine karşı ABD, AB, NATO ile bölgemizde PKK/YPG ve ardıllarını destekleyen, bir bölümünü 70'lerin eski katı devrimcilerinin oluşturduğu liberal solda şok etkisi yarattı.

-AB BİLGİ DÜZELTTİ: UKRAYNA'DA KOMÜNİZM PROPAGANDASI YASAK!

Türk liberal solu Rusya'da demokrasi olmadığını, oysa Ukrayna'nın liberal ve demokratik bir devlet olduğunu, zaten Zelenski'nin "halk hareketleri sonucu" iktidara geldiğini işgal karşıtı tezlerine temel yapıyordu.

Liberal Türk solcuları sosyal medya ve basında Putin'in "Ukrayna'yı nazilerden temizleyeceğiz" söylemine karşı çıkarak Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile başbakanının "Yahudi" olduklarını belirtip; Ukrayna'da bu nedenle nazizm olamayacağını kanıtlamaya çalışmışlardı.

AB'nin dezenformasyona karşı başlattığı bilgi hizmetinden gelen bir mesaj nazizim yasağını doğruladı. Ancak AB'den gelen "düzeltmede" "Ukrayna'da komünizm propagandası da yasak" şeklinde ek bir bilgi olması, liberal solda şok etkisi yarattı.

-"TÜRKİYE'DE RUSYA'DA KOMÜNİSTLİK SERBEST UKRAYNA'DA NİYE YASAK?"

Bazı sosyal medya kullanıcıları, "Diktatörlük olduğu belirtilen Rusya'da komünist partisi var ve seçimlere girebiliyor. Diktatörlük olduğu söylenen Türkiye'de komünist partisi var ve seçimlere girebiliyor. Oysa liberal demokrat rejim olduğu söylenen ve bazı liberal devrimcilerin Rusya ve Türkiye'ye karşı destekledikleri Ukrayna'da 'komünizm propagandası' yasak. Bunu tartışmamız lazım" şeklinde tepki ve özeleştiri koydu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.