Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

ABD 222, İsveç 116 Sporcuyla Beijing Kış Olimpiyatları’na Gidiyor

4 Şubat’ta başlayacak olan Beijing Kış Olimpiyatları 2022 için yüzlerce ülke hazırlıklarını sürdürüyor. Olimpiyatların yapılacağı tüm alanların konuklarını karşılamak üzere hazır olduğu Çin’de bir yandan da açılış töreni için provalar devam ediyor.
 


Çok sayıda siyasetçi ve ünlü ismin katılacağını açıkladığı olimpiyatlarda ABD, 222 sporcuyla yarışacak. ABD Olimpiyat ve Paralimpik Komitesi tarafından yapılan açıklamada, 115 erkek ve 107 kadın olmak üzere 222 sporcudan oluşan ekibin, ülkenin Kış Olimpiyatları’na katılan en büyük ikinci heyeti olduğu belirtildi. Açıklamada, 2022 Kış Olimpiyatları’na katılan 107 kadın atletin, ABD takımının Kış Olimpiyatları’na katılan en büyük kadın sporcu grubunu oluşturduğuna dikkat çekildi.

İsveç de şimdiye kadarki en büyük Kış Olimpiyatları kadrosunu oluşturarak 116 sporcuyu Beijing Kış Olimpiyatları’na göndereceğini açıkladı. İsveç Olimpiyat Komitesi CEO’su Peter Reinebo açıklamasında, “Hedefimiz Beijing Kış Olimpiyatları’nı, İsveç’in tüm zamanların en iyi Kış Olimpiyatları yapmak” dedi. İsveç ekibinde kros kayağı sporcusu Elliott Baralo ve alp kayakçısı Charlotta Safvenberg gibi isimler bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.