Öne Çıkanlar chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri Yeşim Arı Kimdir

ABD, Çinli Öğrenci Ve Akademisyenlerin Ülkeye Giriş Yasağını Kaldırıyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Covid-19 seyahat yasaklarını hafifleterek kapılarını Çinli öğrencilere ve akademisyenlere açıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, geçerli vizeye sahip öğrencilerin yeni okul yılının başlamasından 30 gün önce ABD’ye girebileceğini duyurdu.



Akademik programı 1 Ağustos 2021’de veya sonrasında başlayan öğrenciler ve akademisyenler için, halihazırda F-1 veya M-1 öğrenci vizesine sahiplerse, başlangıç ​​tarihinden 30 gün öncesine kadar başka bir başvuruda bulunmaları gerekmeyecek. Değişim ziyaretçi programları kapsamındaki gazeteciler, öğrenciler ve akademisyenler ve “kritik altyapı için hayati destek sağlayan” Brezilya, İngiltere, Çin, İran, İrlanda, Schengen Bölgesi ve Güney Afrika vatandaşları artık “ulusal çıkar istisnası” uygulamasıyla ABD’ye girebilecek.

31 Ocak 2020’de, Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk Covid-19 vakasını bildirmesinden sonraki bir hafta içinde, Trump yönetimi, son 14 günde Çin anakarasında bulunan kişilerin Amerika’ya girmesini kısıtlayarak Çin’e seyahat yasağı çıkardı. Bu yasak şu ana kadar kaldırılmadı. ABD, Çin’in yanı sıra Avrupa Schengen Bölgesi, Birleşik Krallık, İrlanda, Brezilya, Güney Afrika ve İran’a da benzer seyahat yasakları koydu.

Bu yılın başından bu yana, birçok Çinli öğrenci Singapur’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne geçiş yapmayı seçti. Singapur’da 14 günlük üçüncü ülke karantinasından geçen öğrenciler, buradaki ABD Büyükelçiliği’ne öğrenci vizesi başvurusunda bulundular.

700’den fazla Amerikan okulunda yapılan bir anket, 2020 güz döneminde Amerikalı uluslararası öğrencilerin yaklaşık yüzde 20’sinin çalışmalarını uzaktan tamamladığını gösteriyor. Çin hala Amerikalı öğrenciler için en büyük kaynak ülke. Caixin’in haberine göre 2020’de Amerika Birleşik Devletleri’nde okuyan F-1 ve M-1 vizelerine sahip 382 bin Çinli öğrenci var, bunlar toplamın yüzde 31’ini oluşturuyor. Ancak bu 2019’a kıyasla yüzde 19’luk (92 bin) önemli bir düşüşe işaret ediyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür İşleri Bürosu ve Uluslararası Eğitim Enstitüsü (IIE) tarafından ortaklaşa yayınlanan ABD Yurtdışı Çalışma Raporuna göre, 2018 yılında yabancı öğrenciler ABD ekonomisine toplam 44,7 milyar ABD doları katkıda bulunmuştur.

Bunların arasında, yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde okuyan Çinli öğrencilerin ABD’ye getirdiği ekonomik faydalar 14.9 milyar dolar kadar yüksek. Bu yardım, tüm uluslararası öğrencilerin sağladığı ekonomik faydanın yaklaşık üçte birini oluşturuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.