Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Afrika Ülkeleri ABD'nin DSÖ'ye Verdiği Fonu Kesmesine Tepkili

Afrika'nın çeşitli çevreleri ile önemli medya kuruluşları, ABD Başkanı Donald Trump'ın Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) yönelik eleştirilerine ve DSÖ'ye sağladığı fonu kesme kararına tepki gösterdi.

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki, Afrika Birliği'nin dönem başkanlığını yapan Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame ve Namibya Devlet Başkanı Hage Geingob sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda, ABD'nin DSÖ'nün COVID-19 salgınıyla küresel mücadeleye önderlik etmesine karşı çıkmasından şaşkınlık duyduklarını belirterek, Afrika Birliği ve Afrika ülkelerinin DSÖ ile Genel Sekreteri'ne destek vermeye devam edeceğini vurguladı.

Afrikalı liderler, tüm dünyaya başkalarını suçlamak yerine salgınla dayanışma içinde mücadele etmeye odaklanma çağrısında bulundular.


Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki, 8 Nisan'da Twitter'dan yaptığı paylaşımda DSÖ'ye destek verdi

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa'dan salgınla mücadelede küresel işbirliğini güçlendirme çağrısı

Diğer yandan Afrika'nın çeşitli çevreleri de ABD'nin DSÖ'ye sağladığı fonu kesme kararına karşı çıktı.

Güney Afrika Cumhuriyeti Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, öldürücü virüsün Afrika'daki zayıf ülkelere saldırdığı bu dönemde ABD'nin böyle bir karar almasından esef duyulduğu belirtildi. ABD'den kararını tekrar gözden geçirme ve salgınla mücadele için yürütülen küresel çalışmalara katılma çağrısında bulunuldu.

Zambiya Ulusal Televizyonu'nun web sitesi ile Kenya merkezli Daily Nation gibi gazetelerde yayımlanan yazılarda da, Washington'un DSÖ'ye sağladığı fonu kesme kararının örgütün salgınla mücadele kapasitesini zayıflattığı gibi, salgınla mücadeledeki küresel işbirliğini bozduğuna dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.