Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank beşiktaş chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Alman Otomotiv Üreticileri, Shanghai Otomobil Fuarı’na Çıkarma Yaptı

Dünyanın en büyük otomobil organizasyonu olan Shanghai Otomobil Fuarı, 19 Nisan’da kapılarını açtı. 28 Nisan’a kadar sürecek olan fuara dünyanın farklı yerlerinden çok sayıda otomotiv üreticisi katılıyor ancak Alman devlerinin fuara özel olarak yaptığı hazırlık göze çarpıyor. Fuarda Volkswagen (VW) Grubu, BMW ve Mercedes gibi büyük markalar bir dizi yeni e-oto modeli tanıtıyor. Dünyanın her yanında korona krizi ile mücadele sürerken, Almanya’nın büyük üreticileri, umutlarını dünyanın en büyük otomobil piyasası olan Çin piyasasına  bağlayarak, üretimde iyimser yaklaşımlar gösterdiler.  



Çin'de geçen yıl dahi iyi iş yapmış olmaları, Alman üreticilerinin salgın döneminde diğer ülkelere kıyasla az zarar görmelerini sağladı. Nitekim Daimler, VW ve BMW bu dönemde ancak yüzde 10 oranında bir ciro gerilemesi ve yüzde 14 kadar da bir sürüm düşmesi yaşadılar ki, bu onların diğer küresel çaptaki motorlu araç üreticilerine göre daha az sorunla karşılaşmalarına yol açmış oldu.

Buna karşın salgın krizi, Fransız üreticilerini çok daha sert etkiledi. Öte yandan, yapılan son araştırmalara göre, ABD ve Japonya üreticileri de bu dönemde Almanlara kıyasla ciro, sürüm açısından geride kaldı. Alman üreticileri, otomobil satışlarının Batı Avrupa ve ABD’den çok daha az etkilendiği Çin’deki angajmanları sayesinde bilançolarını belirli ölçüde doğrultabildi. 2020 yılında üretilen her dört VW, BMW ve Daimler’den biri Çinli müşterilere satıldı. 

Meşhur otomobil fuarında 28 Nisan gününe değin bin kadar teşhir standını yüz binlerce ilgilinin ziyaret etmesi bekleniyor. Çin’in koronavirüs salgınını geçen yazdan beri neredeyse tamamen kontrol altına alması dolayısıyla, Beijing’de eylül ayında toplanan sektör yetkilileri, yedi ay içinde yine bu ülkede dünyanın ikinci büyük otomobil fuarını açmayı kararlaştırmıştı. Ziyaretçiler negatif test sonuçlarını gösterip bir ateş ölçümüne tabi tutuluyor ve akıllı telefonlarından "riskli" kabul edilen bölgelerden gelmediklerini kanıtlıyorlar.      

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.