Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

Asya’nın İlk Profesyonel Kargo Havalimanı Hubei’de Hizmete Girdi

Bir Boeing 767-300 kargo uçağı, 17 Temmuz Pazar günü saat 11.36’da, merkez Çin eyaleti Hubei’de yer alan Huahu-Ezhou Havalimanı’ndan havalanarak Çin’in ilk profesyonel kargo havalimanının resmen hizmete girmesini başlatmış oldu. Ezhou kentinde bulunan bu havalimanı Asya’daki ilk, dünyadaki dördüncü profesyonel kargo havalimanı.



23 bin metrekarelik bir yük terminali, 700 bin metrekarelik bir kargo transit merkezi, 124 parking ve iki adet iniş-kalkış pisti ile donanmış olan yeni havalimanının, havayolu ile kargo nakliyatının etkinliğini desteklemesi ve ülkenin açılımına katkı yapması bekleniyor. Huahu-Ezhou Havalimanı Geliştirme ve Planlama Müdürü Su Xiaoyan, havalimanının işletmesinin Çin’in kalkınma ihtiyaçlarına tamamen uygun olduğunu bildirdi.   

Öte yandan Ulusal Posta Dairesi, Çin kurye şirketleri tarafından işlem gören koli sayısının, geçen yıl 108 milyar adedi aşarak bir rekor kırdığını ve içinde bulunduğumuz 2022 yılında da istikrarlı bir büyüme göstermesinin beklendiğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.