Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Hakkari AİLE kosgeb ak parti Argylle: Gizli Casus Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri

Avrupa Konseyi: Türkiye Avrupa'ya Göçün Yüzde 90'ını Önledi

Viyana Uluslarararası Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü, Suriye'den gelen göç dalgasının 2015-2016'de Türkiye, Ürdün ve Lübnan göçü zorlaştırınca Avrupa'ya yöneldiğine dikkat çekti. WIIW, AB'nin göçmenlerin yöneldiği ülkelere daha fazla yardım etmesi gerektiğini bildirdi.



ANKARA (ANKA) - Viyana Uluslararası Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (WIIW) son raporlarından birinde Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne ortadoğudan gelecek göçü yüzde 90 oranında önlediğine yer verdi.

WIIW'in "Gelecekte AB'ye Yönelik Göçler" başlıklı raporu yayınlandı.

Raporun "AB'nin Şimdiki Göç Politikası" bölümünde 2016 yılında, göç krizinin ardından AB, göç ve iltica ile başa çıkmak için yeni bir plan hazırladığı hatırlatıldı.

Anlaşmayla ulaşılmak istenen amacın dış sınırları ve göç akışlarını daha iyi kontrol etmek olduğu belirtildi. Raporda, "Metin, AB ile Türkiye arasında, Türkiye'den Yunanistan'a geçen tüm göçmenlerin, sığınma başvurusunda bulunmamalarını veya sığınma taleplerinin reddedilmesi durumunda Türkiye'ye geri gönderileceklerini içeren önemli bir anlaşmayı içeriyordu. Avrupa Konseyi'ne göre, bu yeni yaklaşım AB'ye düzensiz göçü %90 oranında azalttı" denildi.

"TÜRKİYE GÖÇÜ ZORLAŞTIRINCA GÖÇMENLER AVRUPA'YA YÖNELDİLER"

AB'nin göçmenler için savaş bölgelerine güvenli bir uzaklıkta konaklama alanı sunmasının önemine dikkat çekilen raporda, "AB, büyük bölümü düşük ve orta gelirli ülkelerde bulunan göçmenler için mutlaka daha büyük bir yükün altına girmelidir. Fon ve teknik yardımların yoksul ülkelere insan kaçakçılığı hareketleri, çevre felaketleri ve yeni çatışmaların tetikleyeceği göç artışlarının ortaya çıkması göz önüne alınarak daha hızlı verilmesi gerekiyor. Bunda başarısızlık 2015-2016 döneminin tekrarlanması demektir. O dönemde Suriyeliler Avrupa'ya; iç savaş başladıktan birkaç yıl sonra sadece Türkiye, Ürdün ve Lübnan gibi komşu ülkeler kendileri için göçü zorlaştırıcı değişiklikler yaptıktan sonra kitleler halinde geldi" denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.