Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari kızılay atatürk yapı kredi

Avrupa Yollarındaki Çinli Otomobil Markası Sayısı 13’e Çıkacak

Birkaç aydan beri Avrupa yollarında değişik Çin markası otomobillere rastlanıyor. Şimdilik bunların satışları kayda değecek düzeyde değil ama hedef ve hırsları devasa boyutta. Avrupalı otomobil üreticileri, çok olumsuz etkilendikleri Kovid-19 tsunamisinden sonra bu kez yeni bir rekabet dalgasıyla karşı karşıyalar. Bu dalga Asya’dan Aiways, Lynk & Co, MG, Seres... tarafından geliyor. Birkaç aydan bu yana Çin markaları, çok da görünür olmaksızın Avrupa yollarını kat etmeye başladı. IHS Markit kurumuna göre, Avrupa’da boy gösteren bu markaların sayısı bu yılın sonunda 13’e varacak.



1980’li yıllarda Japon arabalarının yaptığı patlamadan, 1990’larda da küçük Kore markalarının piyasayı kaplamasından sonra şimdi sıra, Çin markalarında yorumları yapılıyor. 2020 yılında, sayısı gizli kalan birkaç 10 binlik satıştan sonra sektörün sorumluları ve uzmanları, Çin araçlarının 2025 sonrasında 500 bin dolayında satışa ulaşmasını öngörüyor.   

Kuşkusuz ki şimdilik Çin markalarının Avrupa’ya girişini, önündeki her şeyi silip süpüren bir tsunami dalgasına benzetmek doğru olmaz; ancak bu, Avrupalı üreticilerin zaten kırılgan olan dengesini bozmaya yetebilecek duruma gelebilir. Otomotiv sektörü uzmanları Beijing’in otomobil sektöründeki elektrikli araç devriminden yararlanarak, ortaya dünya şampiyonu markalar çıkarma hedefinde olduğunu vurguluyor.

Anahtar Kelimeler:
AiwaysLynk & CoMGSeres
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.