Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken fetö şehit adana abd Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk yunanistan tüik

Beijing’deki Sürücüsüz Araç Yollarının Uzunluğu 1000 Km’yi Geçti

Beijing Akıllı Mobilite İnovasyon Merkezi (BICMI) tarafından açıklanan verilere göre, eylül sonu itibarıyla başkentte sürücüsüz araç testleri için yapılan yolların uzunluğu 1.027 km’yi geçti. Bu yollarda toplam 278 kez sürücüsüz araç testi yapıldı. Özel olarak inşaa edilen test yollarının 19’u gece 190 km’yi geçen hızda test yapmaya uygun.



Söz konusu özel yollar; Shunyi, Tongzhou, Haidian ve Fangshan ilçelerinde ve Beijing Ekonomik-Teknolojik Kalkınma Bölgesi’nde yoğunlaşmış durumda. Şimdiye kadar Beijing, merkezli internet devi Baidu ve Çinli otonom araç girişimi Pony.ai de dahil olmak üzere 16 şirketin 165 sürücüsüz aracına yol testi için geçici plaka verildi. Aralarından üç şirket ise sürücüsüz araçlarını yolcularla birlikte test etme izni aldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.