Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan kılıçdaroğlu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken

Belarus Merkez Bankası, Çin RMB’sini Döviz Sepetine Ekleme Kararı Aldı

Belarus Merkez Bankası’nın resmi internet sitesinde yer alan haberde Çin’in para birimi Renminbi’nin (RMB) 15 Temmuz’dan itibaren döviz sepetine dahil edileceğini duyurdu. Belarus Merkez Bankası, döviz sepetinde RMB’nin yüzde 10, Rus Rublesi’nin yüzde 50, ABD Doları ve Avro’nun sırasıyla yüzde 30 ve yüzde 10 payına sahip olacağını bildirdi.



Belarus Merkez Bankası, kararın esas olarak 2022 yılında ülkenin döviz borsasındaki döviz işlem hacmi ve dış ticaretin yapısındaki değişiklikler dikkate alınarak verildiği açıkladı. RMB’nin döviz sepetine dahil edilmesinin ardından Belarus döviz borsasındaki işlemlerin sonuçlarına göre Belarus Rublesi’nin RMB, ABD Doları, Avro ve Rus Rublesi’ne olan resmi döviz kuru belirleneceği de duyuruldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.