Blinken'dan Paşinyan'a Tebrik Telefonu

ABD Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken, Ermenistan Başbakan Vekili Nikol Paşinyan ile bir telefon görüşmesi yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre Blinken AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi'nin, seçmenlerin temel hak ve özgürlüklerine genel olarak saygı duyulduğunu ve katılımcıların özgürce seçim kampanyası yürütebildiğini tespit ettiği 20 Haziran seçimleri ardından Ermenistan halkını yürekten tebrik etti. Demokratik reformların sürdürülmesi çağrısında bulundu.

Blinken, Dağlık Karabağ sorununa kalıcı bir siyasi çözüm bulmayı amaçlayan Minsk Grubu Eşbaşkanları sürecine ABD desteğini vurguladı.

Ermenistan'ı AGİT'e yapıcı bir şekilde katılmaya teşvik etti.Bakan Blinken, tüm Ermeni tutukluların Azerbaycan'dan Ermenistan'a süratle geri gönderilmesine verdiği desteği yineledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.