Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Koca Dünya bugünün gündemi HAVA HAREKATI türk silahlı kuvvetleri gündem özeti süt

Çin: ABD, Rusya-Ukrayna Geriliminin Azalmasını İstiyorsa Yaptırımları Kaldırmalı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, ABD gerçekten Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğin azalmasını istiyorsa Rusya’ya uyguladığı yaptırımları kaldırması gerektiğini vurguladı.



Sözcü Zhao, günlük basın toplantısında, Renmin Üniversitesi Chongyang Finansal Araştırmalar Enstitüsü’nün ABD’nin Rusya’ya yaptırımlarıyla ilgili hazırladığı araştırma raporunu değerlendirdi.

Zhao, “Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmaların başlamasından bu yana ABD, Rusya’ya yönelik tek taraflı yaptırımlarını sürekli artırdı, diğer ülkeleri de taraf seçmeye zorladı. Renmin Üniversitesi’nin raporunda 2014 yılından bu yana başta ABD olmak üzere birçok ülkenin Rusya’ya 8 bin 68 yaptırım uyguladığı belirtiliyor. Rusya, İran’ı geçerek dünyada en fazla yaptırıma maruz kalan ülke oldu. 22 Şubat’tan bu yana Rusya’ya uygulanan yaptırımların sayısı 5 bin 314’e ulaştı” diye konuştu.

Savaş ve yaptırımların Avrupa’ya mülteci sorunu, sermaye kaçışı ve enerji sıkıntısı, ABD’ye ise kazanç getirdiğinin altını çizen sözcü, “ABD, gerçekten Rusya-Ukrayna geriliminin azalmasını istiyorsa Rusya’ya dönük yaptırımlarını kaldırmalı, barış görüşmelerine daha fazla katkı yapmalı” ifadesini kullandı.

Renmin Üniversitesi Chongyang Finansal Araştırmalar Enstitüsü’nün raporunda, ABD’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımları artırmasının sorunun çözülmesine yarar sağlamayacağına, tersine Rusya’ya, Avrupa’ya ve tüm dünyaya ciddi olumsuz etkiler getireceğine işaret edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.