Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Çin, ABD’den Ek Gümrükleri Kaldırmasını İstedi

Çin Ticaret Bakanlığı bugün ABD’ye bir an önce Çin ürünlerine uygulanan ek gümrük vergisini kaldırma çağrısında bulundu. Biden yönetiminin dünkü açıklamasında, Çin’den ithal edilen 352 çeşit ürüne yönelik vergi muafiyetinin uzatılması kararı duyuruldu. 



İlgili karara değinen Çin Ticaret Bakanlığı’nın basın sözcüsü Shu Jueting, bugünkü olağan basın toplantısında, ABD Ticaret Temsilciliği Ofisi’nin Çin’den ithal edilen 352 çeşit ürüne uygulanan vergi muafiyetini uzatma kararı almasının ilgili ürünlere ilişkin normal ticarete katkısı olacağını vurguladı.

ABD’nin tek taraflı olarak uyguladığı ek gümrük vergisinin Çin’e, ABD’ye ve tüm dünyaya yararlı olmadığına dikkat çeken Shu, günümüzde enflasyonun sürekli yükseldiği, küresel ekonomik toparlanmanın zorluklarla karşı karşıya bulunduğu bir durumda, ABD’den iki ülkenin tüketicileri ve üreticilerinin temel çıkarlarından yola çıkarak Çin’e yönelik tüm ek gümrük vergisini kaldırıp ikili ekonomik ve ticari ilişkilerin bir an önce normal yörüngeye dönmesini sağlamaya çağırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.