Çin, Bu Yıl İç Turizmden 598 Milyar Dolar Gelir Hedefliyor

Son yıllarda iç turizmde önemli gelişme yaşanan Çin, bu yıl korona öncesi dönemin rakamlarına ulaşmayı hedefliyor. Çin Turizm Akademisi Başkanı Dai Bin yaptığı açıklamada, Çin’in iç turizm gelirinin 2022’de 3.81 trilyon yuana (yaklaşık 598 milyar dolar) ulaşmasının beklendiğini söyledi. Dai, bu yıl toplam 3,98 milyar seyahat yapılmasının beklendiğini, bunun da 2019 yılındaki yüzde 70’ine denk olduğunu belirtti.



Ülkenin turizm sektörü, 2021 yılında korona salgını nedeniyle dalgalı bir toparlanma yaşadı. Dai, 2021’deki yurt içi seyahat sayısının 2020’ye göre yüzde 19 artarak 3,43 milyar olduğunu ve Çin’in 2021’deki iç turizm gelirinin yıllık yüzde 35 artışla 3 trilyon yuan olduğunu tahmin ediyor.

Turizm endüstrisinin canlanması için iki itici gücün kentlilerin eğlence talebi ve kırsal bölge sakinlerinin gezi talebi olduğunu kaydeden Dai; yerel eğlence etkinlikleri, kısa süreli geziler, kendi kendine rehberli geziler, aile gezileri ve kültürel deneyim gezilerinin 2022’de yeni trendler olacağını söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.