Öne Çıkanlar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti İyi Parti YKS CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut Kovid19 İletişim Başkanı Fahrettin Altun TOGG İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener iktidar faiz

Çin: DSÖ Virüsün Kökenine İlişkin Araştırmaların Siyasallaştırmasına Karşı Çıkmalı

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian, Çin’in yeni koronavirüsün kökeni ilgili araştırmaları siyasallaştıran davranışlardan endişe duyarak Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) virüsün kökenine ilişkin araştırmaların bilimselliğini ve ciddiyetini korumak için uluslararası toplumla birlikte çalışmasını umduğunu kaydetti.

Zhao Lijian, dünkü olağan basın toplantısında DSÖ Sekreterliği tarafından önerilen virüsün kökenine ilişkin araştırmaların ikinci aşama çalışma planının, Çin'in ve birçok ülkenin bu konudaki tutumuna uymadığına, Çin ve birçok ülkenin 16 Temmuz'daki brifinginde bu konudaki önerilerini ve görüşlerini zaten açıkladığına işaret etti.  

Sözcü Zhao konuyla ilgili bazı önerilerde bulundu ve bir sonraki aşamada çalışma planını oluşturma sürecinin açık ve şeffaf olmasını beklediklerini söyledi.

DSÖ uzmanları ve Çinli uzmanlardan oluşan ekip, Ocak ayında Çin’de virüsün kökeniyle ilgili 28 gün süren ortak inceleme gerçekleştirdi. DSÖ tarafından 30 Mart’ta resmen yayınlanan inceleme raporunda laboratuvar sızıntısının "son derece düşük bir olasılık" olması sonucuna varılarak gelecek aşamada virüsün kökeniyle ilgili çalışmalara yönelik olarak, dünyanın daha geniş bir boyutunda olası erken vakaların araştırılması ve soğuk zincirin ile donmuş gıdaların virüsün yayılmasındaki rolünü daha incelenmesi dahil önerilerde bulundu.

Sözcü bu raporda varılan sonuçlar ve önerilere saygı duyularak gelecek aşamadaki ilgili çalışmalara yansıtılması gerektiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.