Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI kızılay operasyon başbakan binali yıldırım ekonomi haberleri

Çin, Filistinli Mülteciler İçin 200 Bin Doz Kovid-19 Aşısı Bağışladı

Çin’in Filistinli mültecilere bağışladığı üçüncü grup Kovid-19 aşısı Lübnan’a ulaştırıldı. Çin’in Filistin Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Çin tarafından Filistinli mültecilere bağışlanan üçüncü grup Sinopharm aşısının Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) teslim edilip Lübnan’a ulaştırıldığı bildirildi.



Açıklamada, şu an itibarıyla, Çin’in Filistinli mültecilere toplam 200 bin doz Kovid-19 aşısı bağışladığı, bu aşıların üç grup halinde UNRWA’ya teslim edildikten sonra, Ürdün, Suriye ve Lübnan’a gönderildiği kaydedildi.

UNRWA tarafından aynı gün yapılan açıklamada, “Küresel aşı tedarikinin sınırlı olduğu ve ilgili bölgede aşılanma sürecinde belirsizliğin korunduğu bir durumda bağışlanan Çin aşıları, bütün dünyaya Çin’in Filistinli mültecilere yönelik desteğini gösterdi. Bu, sadece Filistinli mültecilere önemli bir koruma sağlamakla kalmayıp, Kovid-19 aşılarına adil ve zamanında erişimi de hızlandıracaktır” ifadelerine yer verildi.

Kovid-19 salgınının ortaya çıkmasından bu yana Çin, UNRWA’ya 2 milyon dolar bağışlamanın yanı sıra UNRWA’nın Filistin, Ürdün, Lübnan ve Suriye’deki sağlık kuruluşları aracılığıyla, Filistinli mültecilere salgınla mücadele için gerekli malzemeleri sağladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.