Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan kuşadası başbakan binali yıldırım Hakkari yapı kredi atatürk operasyon soner çetin

Çin, Güneşin Koronasını Gözlemleyecek Bir Teleskop Geliştirdi

Çinli bilim adamları, korona adı verilen güneşin sıcak, ince ve en dıştaki katmanının görüntülerini yakalayan bir teleskopik cihaz geliştirdi. Koronayı gözlemlemek için ana güneş yüzeyinden gelen ışığı engelleyen 50 mm kalibre olan koronagraf, güneybatı Çin’in Sichuan eyaletindeki Ganzi Tibet Özerk Bölgesi’nin Daocheng ilçesinde 4 bin 800 metre yüksekliğindeki bir dağda konumlandırıldı.

Çin Bilimler Akademisi yöneticisi Lin Jun, daha önceki teknolojilerle güneşin bu tabakasını ancak güneş tutulmasının yaşandığı dönemlerde görüldüğünü söyledi. Lin, “Bu, Çin’in koronagraf tasarlama ve üretme konusunda temel teknolojilerde ustalaştığını gösteriyor” diyerek güneşin parlak ışığını engellemek için bir teleskopun içine yerleştirilmiş dairesel bir maske yerleştirdiklerini belirtti. Uzun yıllardır bu cihaz üzerinde çalışan, sistemi geliştirdikten sonra da cihazı yerleştirecek uygun yer arayan bilim insanları, güneşin koronasını ilk kez 27 Şubat’ta görebildi.
 
CAS akademisyenlerinden Fang Cheng de “Cihaz iyi bir başlangıç ​​ve daha büyük bir koronagrafın gelecekteki gelişimi için deneyim sağlayabilir” yorumunu yaptı. Bilim insanları, bu yıl ağustos ve eylül aylarında koronadaki manyetik alan yapısını ve plazma dağılımını gözlemlemek ve incelemek için koronagrafı yerden 20 ila 100 km yüksekte yüzen bir balona monte etmeyi planlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.