Öne Çıkanlar çin İyi Parti kosgeb  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Emirates NBD Bank PJSC 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste

Çin, İstihdamı Desteklemek İçin 4.9 Milyar Dolarlık İşsizlik Primi Ödedi

Beşeri Kaynaklar ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu yıl istihdamı istikrara kavuşturma yolundaki güçlüklerin üstesinden gelmeleri için düzenli olarak şirketlere yardımcı olmaya yönelik önlemler alındığını bildirdi. Bakanlık yetkilisi Gui Zhen, yılın ilk altı ayı boyunca hiç personel çıkarmayan veya çok az personel azaltımına giden şirketlere 33,1 milyar yuan (4,9 milyar dolar) işsizlik sigortası primi geri ödendiğini söyledi. Söz konusu uygulama, ülkenin istihdam düzeyini dengede tutma ve yeni işyeri yaratma konusunda önemli uğraşlarından birini oluşturuyor.



Öte yandan bakanlık, piyasa oyuncularının üzerindeki baskıyı hafifletmek amacıyla, güçlüklerle karşı karşıya kalan endüstriler ve firmalar için işsizlik sigortası primlerini indirdi veya bunların ödemesini erteledi. Gui, bu bağlamda ve bu dönemde, salgının en çok etkilediği girişimlerin 71,5 milyar yuan tutarında işsizlik sigorta primi ödemesinden muaf tutulduğunu açıkladı.   

Ayrıca bakanlığın kamuoyuna duyurduğuna göre Çin, bir yandan işsizlik sigortası kapsamını genişletme politikasını yaygınlaştırırken, yılın ilk yarısında 6,2 milyon kişiye de sigorta fonundan 40,2 milyar yuan ödeme yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.