Öne Çıkanlar kosgeb çin 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste 18 Yılda 5 Bin 60 Eseri Restore Ederek 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 2020 CEV Şampiyonlar Ligi 2 İlde 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi 2018 FIFA Dünya Kupası Finalistleri

Çin Merkez Bankası: Sözde Nicel Gevşeme Politikası Uygulanmasına Gerek Yok

Çin Merkez Bankası, Çin'in para politikasının halen büyük bir alana sahip olduğunu ve sözde nicel gevşeme politikası uygulanmasına gerek duyulmadığını belirtti.

Çin Merkez Bankası tarafından dün, Çin'de 2018 yılının dördüncü çeyreğinde uygulanan para politikasına ilişkin durum raporu yayınlandı.

Raporda, Çin'in para sürme mekanizmasının esas olarak ekonominin gelişimi ile makro düzenleme ihtiyaçlarına hizmet verdiği ve farklı dönemlerde ve zamanında ayarlama yaptığı kaydedildi.

Raporda, Çin'in ödemeler dengesinin 2014 yılından bu yana daha da dengeli bir hale geldiği vurgulanarak, Çin Merkez Bankası'nın açık piyasa operasyonu, orta vadeli borç verme tesisi (MLF), ipotekli ihtiyaç kredisi (PSL) gibi araçlarla piyasaya para sürdüğü ve ulusal ekonominin önemli alanları ile zayıf kalkalarına güçlü destek sağladığına işaret edildi.

Raporda, şu anda para politikasının halen geniş bir alana sahip olduğunun, Çin Merkez Bankası'nın finans piyasasından devlet tahvili dahil varlık satın almasının pek fazla bir anlamı olmadığının ve sözde nicel gevşeme politikası uygulanmasına da gerek duyulmadığının altı çizdi.

Anahtar Kelimeler:
çinDünya Haberleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.