Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi kızılay

Çin, Tehlike Altında Olan Hayvanlar İçin 50 Doğal Park Kuracak

Çin’de 2022 yılında Tibet Yaylası, Sarı Nehir Bölgesi ve Yangtze Nehri Bölgesi dâhil olmak üzere önemli ekolojik bölgelerde yeni ulusal parklar kurulacağı açıklandı. Çin Ulusal Ormancılık ve Mera İdaresi tarafından verilen bilgiye göre, Çin’de ulusal düzeydeki park yönetimi mekanizması iyileştirilerek yeni ulusal parklar kurulacak.



Yeni ulusal parkların seçilmesi için 50 parkın yer alacağı aday listesi hazırlanacak. Çin genelinde kurulan ilk beş ulusal parkta panda, Kuzeydoğu (Sibirya) Kaplanı ve Tibet Antilobu gibi hayvan türleri ile farklı doğal bölgeler ekolojik koruma sistemi kapsamına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.