Öne Çıkanlar Koronavirüs chp Covid19 Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar AİLE galatasaray kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd fenerbahçe

Çin: Ukrayna Krizinde Savaş Seçeneği Poker Fişi Gibi Kullanılmamalı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, ABD’nin istihbarat biriminin güvenilirliğinin, Irak ve Ukrayna sorunlarındaki performansından çoktandır anlaşıldığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in BM Güvenlik Konseyi’nde dün yaptığı konuşmada Amerikalı istihbarat birimin Rusya’nın savaş için yola çıktığını ve gelecek birkaç gün içinde Ukrayna’ya karşı saldırı planladığını doğruladığını açıkladı. Blinken, ABD’nin söz konusu bilgileri savaş başlatmak yerine önlemek için paylaştığını vurguladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün düzenlenen basın toplantısında Çin’in Blinken’in açıklamasını nasıl yorumladığı soruldu.

Sözcü Wang, Ukrayna sorununun çözümünde savaş seçeceğinin poker fişi gibi kullanılmaması, yaptırım ve baskı uygulanmaması ve özellikle tarafların daha fazla kutuplaştırılmaması çağrısında bulundu. İlgili tarafların yeni Minsk Anlaşması temelinde Rusya dahil olmak üzere farklı tarafları ilgilendiren güvenlik sorunlarının görüşme yoluyla çözülmesi gerektiğine dikkat çeken sözcü, böylece tarafların Ukrayna krizinin çözüm yolunu bulmalarını hızlandırabileceklerini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.