Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Çin ve İngiliz Bankaları Kuşak ve Yol Girişimi'ne Finansal Destek Sunuyor

Export-Import Bank of China ile Standard Chartered Bank, Kuşak ve Yol Girişimi (KYG) yapısı altında bir işbirliği mutabakat anlaşması imzaladılar.

 
 
Her iki banka sahip oldukları olanakları bütünüyle kullanma ve enformasyon iletişim ve bilgi alışverişini güçlendirme konusunda anlaşmaya vardılar. Bunu, Kuşak ve Yol projelerine ortak finansal destek vererek, sendikasyon kredisi, finans piyasaları ve ticaretin finansmanını da içeren alanlarda işbirliği aracılığıyla gerçekleştirecekler. 
 
Her iki taraf da, Kuşak ve Yol projelerinin yüksek kaliteli olarak gelişmesi için çeşitli fonlama kaynaklarının ve profesyonel işbirliğinin gerekli olduğunu söylediler.  
 
Kuşak ve Yol inşasını desteklemek Export-Import Bank of China'nın önceliklerinden biridir. Adı geçen banka KYG'ne katılan ülkelerde 1.800'den fazla proje desteklemiş bulunmaktadır. Bankanın Başkanı Zhang Qingsong'a göre, söz konusu kredi miktarı 1 trilyon yuanı (takriben 149,25 milyar ABD doları) aşmaktadır.
 
Standard Chartered Bank, 2018'de, 100 kadar KYG projesiyle ilgi kurmuş olup, 20 milyar ABD doları tutarında karma finansman katılımı yapmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.