Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu HAVA HAREKATI cumhurbaşkanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ (ECLAC CUMA GÜNÜ kredi ihracı cumhurbaşkanı erdoğan bıst 100 endeksi ekipler

Çin ve Rusya, CR929 Uçağını Batılı Ülkelerin Katkısı Olmadan Üretme Kararı Aldı

CR929 uçağı, Çin ve Rusya’nın Airbus A350 veya Boeing 787 modellerine karşı ortaya çıkardıkları ortak havacılık yanıtını oluşturuyor. Şu anda Rusya’ya uygulanan yaptırımlar bazı sorunlar yaratsa da, uçağı üreten partnerler Batı’dan gelebilecek parça ve bileşenler olmaksızın uçağın üretilip lanse edilmesine ilişkin süreci yeniden tanımladılar.



Yola çıkış aşamasında Çinli devlet grubu Comac ve Rusya’dan United Aircraft Corporation ortak uzun menzilli jetleri CR929 modelini daha 2021 yılında uçuşa hazır etmeyi istiyorlardı. Ancak geçtiğimiz yıllarda bu süre biraz uzadı; şimdi de Rusya’ya Batı ambargosu gecikmeyi uzattı. Dolayısıyla şu anda model yeniden, hiçbir Batı ülkelerinden gelen katkı olmaksızın tasarlanıp tamamlanıyor. Bu nedenle CR929 prototipinin ilk düzenli uçuşa başlama tarihi ötelenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.