Öne Çıkanlar chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri Yeşim Arı Kimdir

Çin, Yedinci İnaktif Koronavirüs Aşısını Kullanıma Sundu

Çin Tıp Bilimleri Akademisi’ne bağlı Tıbbi Biyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen inaktif Kovid-19 aşısının ilk partisi yurt içinde acil kullanımına sunuldu. Böylece Çin’de acil kullanıma giren Kovid-19 aşısı sayısı 7’ye yükseldi. Faz I/II’nin klinik sonuçları, aşının iyi bir güvenlik ve immünojeniteye sahip olduğunu ve vücudun aşılanmasından sonra bağışıklık tepkisini hızla tetikleyebildiğini ve etkili bir şekilde koruma sağlayabildiğini gösterdi.


 
Gerçekleştirilen çapraz nötralizasyon testi araştırması, aşı ile bağışıklanmış vücut tarafından geliştirilen antikorların, farklı kaynaklardan gelen yeni koronavirüs salgını suşlarını çapraz nötralize etme yeteneğine sahip olduğunu ortaya çıkardı.
 
Çin Tıp Bilimleri Akademisi’ne bağlı Tıbbi Biyoloji Enstitüsü tarafından yeni inşa edilen aşı üretim atölyesi resmi olarak kullanıma girmiş durumda. Aynı zamanda bu aşının üretim kapasitesinin artırılması projesi de yoğun bir şekilde ilerletiliyor ve yıl sonuna kadar yürürlüğe girmesi bekleniyor. O zamana kadar aşının yıllık üretimi 500 milyon ila 1 milyar doza çıkarak küresel salgınla mücadele çalışmalarına büyük katkı sağlayacak. İki doz olarak uygulanan yeni aşıda her doz arasında 2-4 hafta bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.