Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı

Çin’de 2021 Yılının Sinema Hasılatı 7.3 Milyar Doları Aştı

Çin Sinema Dairesi’nin açıkladığı verilere göre, ülkede 2021 yılında sinema gişesi, 47 milyar yuanı (yaklaşık 7,37 milyar doları) aştı. Bu gelirle Çin, dünya sinema piyasasında gişe hasılatı egemenliğini sürdürdü.

Sinema Dairesi, mevcut hasılatın yüzde 84,49 kadarının ulusal prodüksiyonların gösteriminden kaynaklandığını açıkladı. Öte yandan Çin’deki sinema salonu sayısı da, bir önceki yıl mevcut salonlara 6 bin 667 yeni salonun eklenmesiyle 2021 yılında 82 bin 248’e çıktı. Bu sayı, dünyada bir ülkede bulunan en yüksek sinema salonu sayısı. 2021 yılında dünyanın en büyük sinema piyasasına sahip olan Çin sinema endüstrisi, Kovid-19 salgınının olumsuz etkilerine karşın bu yıl çok hızlı bir toparlanmaya imza attı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.