Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Çin’de 32 Bin Yıl Öncesine Tarihlenen İnsan Kafatası Fosili Bulundu

Çin’in Henan eyaleti arkeoloji yetkilileri, bir mağara sahasında 32 bin yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen insan kafatası fosilleri bulduklarını açıkladı. Lushan ilçesinin Guanyinsi kasabasında bulunan mağara sahasında daha önce yapılan arkeoloji araştırmalarında. insan ve hayvan fosilleri ile taştan yapılmış gereçler bulunmuştu.



Arkeolog Zhao Qingpo, “Saha içerisinde iki adet mağara var. 30 metrekarelik mağara, 9 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde ve 3,9 metre yüksekliğinde. Bu, daha önce bölgede daha önce keşfedilen mağaraların en büyüğü…

Arkeologlar, sahada insana ait diş ve kafatası fosilleri dışında her biri yaklaşık 30 bin ila 40 bin yaşlarında at, keçi, ayı, geyik, yaban domuzu ve kurtlara ait 10 binin üzerinde kemik parçası da buldu. Sahada ayrıca taş yongalar ve kazıma aletleri dahil olmak üzere taştan yapılma aletler de bulundu.

Antropologlar, mağara sahasında bulunan iki insan kafatası fosilinin yaşının uranyum serisi tarihleme yöntemi kullanılarak 32 bin ve 12 bin olarak tespit edildiği bilgisini verdi. 32 bin yaşındaki kafatası fosili, eyalet alanında yaşamış erken modern insana ait bilinen en eski fosil. Henan Eyaleti Kültürel Miras ve Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Liu Haiwang, “Yeni bulgular, Çin’de modern insanın kökeni ve gelişimi çalışmaları açısından büyük öneme sahip” yorumunu yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.