Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Çin’de Anne Ve Bebek Ölüm Oranları 2020’de Düşmeye Devam Etti

Anne ve bebek ölüm oranları azaltmak için çalışmalarını artıran Çin, olumlu sonuçlar almaya devam ediyor. Kamu sağlığının kalitesinin göstergelerinden biri olan doğumda ve doğum sonrası anne ve bebek ölüm oranları, son açıklanan bir rapora göre, ülke genelinde düşme eğilimini 2020 yılı boyunca da sürdürdü.



Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yayımlanmış olan rapora göre, anne ölüm oranı, 2019 yılında yüz binde 17,8 oranından 2020 yılında yüz binde 16,9 oranına düştü. Bebek ölüm oranı ise 2019’daki binde 5,6 oranından 2020 yılında binde 5,4 oranına indi. Bu iki göstergenin sürekli bir düşüş eğimi içinde bulunması, Çin sağlık hizmetleri sisteminin son yıllarda sürekli bir iyileşme sürecinde olmasından kaynaklanıyor.

Çin, 2020 yılı sonu itibarıyla 1,02 milyonu aşkın sayıda sağlık kuruluşu ve hastaneye sahip bulunuyordu. Bu sayı, 2019 yılı sonuna kıyasla 15 bin kadar bir artışa denk düşüyor. Öte yandan yine 2020 sonunda eldeki hastane ve kliniklerinde mevcut hasta yatak sayısı 9,1 milyonu aşıyordu. Bu veriler, bin kişiye düşen yatak sayısının 2019’da 6,3’ten 2020 yılında 6,46’ya çıktığını ifade ediyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.