Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Çin’de Gönüllü Sayısı 217 Milyon Kişiye Ulaştı

Çin Sosyal Bilimler Akademisi ve Sosyal Bilimler Akademik Yayınevi, Çin’de Gönüllü Hizmetleri Gelişim Raporu’nu yayımladı. Rapora göre, 30 Ekim 2021 itibarıyla Çin’deki gönüllü sayısı 217 milyonu buldu, her 10 bin kişiden bin 544’ü kayıtlı olarak gönüllü  hizmet veriyor. Raporda, gönüllü sayısının yanı sıra, gönüllü hizmet veren kurumların ve ilgili projelerin sayısının da büyük artış gösterdiği aktarıldı.



Verilere göre, Çin’deki gönüllü hizmet veren kurum sayısı 1,13 milyona, uygulanan gönüllü proje sayısı ise 6,21 milyona çıktı. Toplam gönüllü hizmet süresi 1 milyar 614 milyon saate, kişi başına düşen gönüllü hizmet süresi ise 7,44 saate ulaştı. Bunun yanında, son 10 yılda gönüllü sayısı 74 kat arttı. 2012 yılında 2,92 milyon olan gönüllü sayısı 2021'de 217 milyona kadar yükseldi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.